måndag, januari 01, 2007


Åsa Jinder & Cajsa Stina Åkerström- Av längtan till dig

Nytt år, nya drömmar, nya hopp.
Det finns en ny historia som väntar på att skrivas, ett nytt äventyr och en helt ny verklighet som vill levas. Det är fullt med möjligheter och ett nytt år skrivs på pappret samtidigt som det gamla stoppas undan. Ingen minns gårdagen, det är framtiden som skall visa vägen för allt nytt. Och jag är glad för det, jag är glad att vi byter årtal och kalenderår. Tvåtusensex är inget år jag kommer spara nära hjärtat. Det var helt enkelt inte värt det.

En student, fyra romanser, tre förlorade vänner och sju nya. Vissa saker kan man inte fly från, och det vill jag inte heller. Det finns saker som skedde som var livsavgörande på flera sätt. Studenten förändrade mig inuti och på papper, skolplikten är utsuddad och mina tolv år i skolan avklarade. Om än inte med glans, så med glädje. Trots all trötthet som bodde kvar i mina ögon den andra juni så var det med glädje i bröstet och leende läppar jag blickade ut för skolan, klassen och lärarna en sista gång. Aldrig mer skall jag ligga sömnlös inför prov, redovisningar eller inlämningar. Aldrig mer.

Friheten som följer med avslut är överväldigande. Jag har inte behandlat den så som jag skulle ha gjort, jag har inte tagit tillvara på det senaste halvåret av tid jag haft. Den har flugit iväg och jag står fortfarande kvar på samma punkt. Ändock känner jag mig starkare än i somras. Men det är dubbelt, för jag står fortfarande med samma fråga i huvudet. Vad skall jag bli, vad skall jag göra? Det är svaret jag saknar, och söker. Förhoppningsvis tar det nya året med sig det, och låter en ny stig bana väg under mina fötter.

Än har jag inte gjort allt jag vill, och än är inte min impulsivitet slut. Det finns fortfarande lika stora lockelser i Stockholm som i Tokyo. Hjärtat slår fortfarande dubbla slag när jag pratar om Indien, Italien, Island och Irland. De fyra I:en skall jag besöka någon dag, men om det är om tre månader eller sjutton år, det återstår att se.

Natten har krypit in över himlen och stjärnorna blickar kalla ner på det nya året. Jag har ingen aning vad som komma skall, eller vad gudarna har planerat för oss under den kommande tiden. Men jag hoppas det är något fint, något glädjande och något lyckosamt. Fyll året med musik, värme, skratt, kärlek och vänskap. Låt sagorna bli verklighet och drömmarna bli uppfyllda. Jag hoppas, jag hoppas. Och vem vet, kanske får jag rätt.

Kanske blir det här året, år tvåtusensju, det bästa i mitt liv.
Vi får se.

Det var enkelt och vackert
du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns
en himmel på jorden
jag såg den
Och du bad mig att leva mitt liv
alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag
någonsin drömt om fanns där för mig

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött