måndag, oktober 04, 2010

The Bird and the Bee- I'm into something good

Bakom stängda dörrar och stängda fönster når ljuset knappt in. Det är en måndag, en alldeles vanlig måndag, men ingenting kommer någonsin bli som förut efter idag. Kanske faller hela himlen ner, kanske regnar det körsbär eller hallon och färgar hela världen rosenröd eller också hittar jag en ny vän. Just nu flyr jag undan alla möjligheter och lyssnar istället på musik som är len som honung för öronen och dricker hetthett té. Snart, snart skall verkligheten krypa in på skinnet och avgöra vad dagen bjuder på. Men inte än.

Det händer så mycket saker, det sker så mycket händelser. Just nu läggs plan på plan och händelse på händelse och ibland förlorar jag mig själv bland alla fantastiska människor och fantastiska upplevelser. Det är svårt att hålla allt isär, speciellt när jobb vävs in i fritid och studier vävs in i kvalitétstid. Men det är en väldigt fin tid, och det känns som om det kommer att bli en väldigt fin höst- på gott och ont. Jag hoppas (och tror) såklart på att majoriteten kommer vara god.

Med halsdukar, knästrumpor och tumvantar kommer hösten nog bli alldeles magisk. Bondens marknad, biobesök, bruncher, spelkvällar, filmtittande, tédrickande, maskerader och långluncher kan ju inte gå fel. Och om det gör det får vi väl leda det rätt igen, helt enkelt. Tidigare har jag flytt hösten, men i år kröp den på mig alldeles för snabbt. När det biter i kinderna och tårna kröker sig av kylan som nästlat sig in genom strumpbyxor och strumpor och skor, då vet man att sommaren har flytt. Jag längtar både till vintern och snön och kylan samtidigt som jag febrilt försöker hålla tag i varje plusgrad som finns kvar. Men det är bara att bita ihop i kylan, för snart kommer sommaren igen.

Måndagsmiddagarna flyter på och är en av veckans finfina händelser. Det är fint när man inser hur många underbara människor man har runt omkring sig, och hur fascinerande det är att många av dem kanske inte fanns i ens liv för ett halvår sedan, eller kanske bara en månad sen. Alla händelser leder till nya vägar i livet, och även om det var en tuff period från december till maj så har allt tagit mig hit. Hit till alla fantastiska minnen och människor och vänner och kyssar. Det finns saker jag borde ångra, men i slutändan är det ju så: Jag ångrar ingenting.

För allting tog mig hit, hit till er och till oss och till alla minnen. Utan er, alla ni som finns i mitt liv och gör hösten lite färggladare och dagarna lite kortare och mer fyllda av liv. Vart vore jag då? Vem vore jag då?
Kärlek till er alla.

He walked me home and held my hand
I knew it couldn't just a one night stand
And he asked to see me next week
And I told him I could

Something tells me I'm into something good
Something tells me I'm into something good