torsdag, april 30, 2009














Minnen av aprilhimlen- Håkan Hellström

Klockan är nästan mitt i natten och det är sista april. Sista april, valborg, och imorgon har vi varit tillsammans i tio månader. Senaste månaden, eller månaderna, har varit lite röriga och hektiska. Det har hänt en miljon saker och samtidigt stått alldeles still. Det har tagit slut, det har varit hemskt, det har vart magiskt, det har blivit vi igen och det är vi nu. Jag bryr mig inte alls om vad om varit egentligen, för det är mest nu som spelar någon roll.

Och nu är det valborg. Jag har varit i slottskogen mest hela dagen och druckit öl och köpt pizza. Tidigare fick jag tillbaka tenta nummer två, och det var g på den med. Jag är förvånad och väldigt fascinerad över att det var så, men väldans glad på samma gång. Det känns bra att saker och ting vill gå min väg ett tag. Jag vet inte hur länge det kommer att vara så, men jag klagar inte. 

Till sommaren händer det saker. Blommor fröar av sig, gräs gror, fåglar flyger alldeles för högt. Det mesta är fint. Och jag skall flytta. Till en lägenhet som står på mig, iallafall i ett år. En lägenhet som är fin på alla sätt och vis. Det är något av det största som hänt i mitt relativt händelselösa liv. Och det innebär att jag kommer tömma mitt rum, rensa bort alla saker jag inte vill ha och bosätta mig i göteborg på heltid, på fast adress, iallafall i ett år. Det skall bli spännande och läskigt och roligt och hemskt på samma gång. Man vet liksom aldrig vad som händer. När man tar första steget på den där stigen, den där stigen som kan dra i väg med en vart som helst.
-Om man inte följer sina fötter. 

Klockan är nu ännu senare. Jag har skickat iväg ett sms som jag inte förväntade mig att få svar på. Suktat efter läppar som räknar strängantal hellre än kysser mina. Drömt lite drömmar som ligger på is tills tid och pengar finns. Men det är lugnt. Jag överlever. Och alldeles nu kom ett svar på det där smset. Så jag antar att läpparna kanske hittar hit tillslut. Och pengarna och tiden kommer efter hand.

Tills dess finns det bara en sak att göra:
- Njuta. 
Glad valborg.

Och hon sa:
Egentligen är du inte kär i mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag blir aldrig kär i nån
Sånt där är slöseri med tid
Men då slösar vi bort våra liv
(jag tänker alltid på dig i april)

Ge mig en kyss innan du går
En kyss att bygga en dröm på